Over ons

Quality Future Farming Solutions

Groeisystemen voor een gezonde toekomst

Wat we doen…

Voedsel kweken!
En met onze kennis & een beetje geluk, heel erg veel voedsel kweken, althans, we hopen stiekem dat iedereen met ons mee gaat doen, om zo voor eens en voor altijd een einde te maken aan voedseltekorten, of dat nu ergens ver weg is of hier om de hoek, het kan en MOET anders!

Voedsel is altijd al een verbindend element geweest in onze samenleving. Voedsel verbindt mensen & culturen met elkaar. Hoe geweldig zou het zijn als al het voedsel gratis was en lokaal gekweekt werd? Wat voor samenleving zou dat opleveren? Die vraag hopen wij zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden.

Hoe we dit willen bereiken?

In 2012 zijn wij begonnen met het testen van een AquaPonics (AP) groeisysteem in een kleine kas.
Dit kleine groeisysteem diende als prototype voor het leren doorgronden van de theorie achter AP.
Inmiddels hebben wij na 5 jaar geconcludeerd dat AP een zeer rendabel & efficiënt systeem is voor het kweken van voedsel.
Op dit moment hebben wij ons prototype uitgebreid met 2 extra systemen. Hierdoor hebben we de mogelijkheid gecreëerd om vele extra plantensoorten te testen.
Wij testen nu 300 verschillende soorten eetbare planten en zien, dat tot nu toe, ruim 95% van de planten geen enkel probleem heeft met ons AP systeem, sterker nog, de planten lijken het zelfs veel beter te doen!

Ons doel op kort termijn is om een eenvoudig te onderhouden systeem te creëren welke toegankelijk is voor iedereen.
Hiermee wordt het systeem toegankelijk voor een grote doelgroep en wordt de benodigde tijd voor het onderhoud beperkt tot een minimum.
Ook werken wij aan het optimaliseren van het AP-systeem zodat je met een minimale hoeveelheid ruimte, toch een grote opbrengst kunt genereren.

Vervolgens willen wij de systemen ‘aan de man gaan brengen’. Hoe we dit precies gaan doen is nog vrij vloeibaar. Kant en klare systemen in diverse maten zijn voor de hand liggende oplossingen. Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als mensen zelf ook aan de slag kunnen gaan met het ontwikkelen van hun eigen groeisysteem.
Workshops en coöperaties met scholen & universiteiten lijken ons dan ook een goede richting voor het project.
Uiteraard kan er altijd een systeem op maat ontworpen worden.

Wil je meer weten over ons of ben je zelf geïnteresseerd in een systeem, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen.
We komen graag even op de koffie om te praten over de mogelijkheden.

Vriendelijke groet,

Bauke & Anthony